Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Улица с над 180 паркоместа ще води от "Аспарухово" към новото рибарско пристанище
Автор: Пламена Николова 12:40 / 21.08.2019Коментари ()3928
©
Улица с над 180 паркоместа и волоалея ще води от центъра на "Аспарухово" към новото рибарско пристанище на Карантината. Това стана ясно днес на пресконференция в Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg. 

Отсечката ще тръгва от бул. "Първи май" и ще стига до новата зона на пристанището, а проектът, който е скачен с този за изграждането на пристанището, ще бъде финансиран от Регионалния фонд за градско развитие. Стойността му е 1,3 млн.лв., обясни днес Румяна Гороломова, ръководител на проекта за рибарското пристанище в Карантината.

По трасето, отвеждащо от квартала към пристанището, ще могат да бъдат предвижвани и колесарите на рибарите, допълни тя. 

Най-вероятно паркирането по улицата обаче ще бъде платено. Вторият проект  трябва да стартира догодина и да бъде осъществен паралелно с първия, за да може при приключването на пристанището да има и изграден уличен достъп до него. По протежението на платното ще бъде изградено кръгово кръстовище, както и спирка за автобусите на градския транспорт, обясни още Румяна Гороломова.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ulica-s-nad-180-parkomesta-shte-vodi-ot-Asparuhovo-kum-novoto-ribarsko-pristanishte-892103
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.