Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Къщата на Антон Новак в Морската градина чака да се превърне в красив символ
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 04.09.2019Коментари ()5070
Домът на създателя на Морската градина във Варна - Антон Новак, от години тъне в мръсотия и забрава. Сградата е в сърцето на парка, но се руши и е опасна, съобщава Нова тв.

"Ако ние стопанисвахме къщата, тя нямаше да изглежда по този начин. Множество хора се вълнуваха какво ще се случи и в чии ръце ще попадне и за какво ще се използва къщата. Винаги е имало недомлъвки ще бъде ли музей, но официална позиция няма", каза Димитър Новак, наследник на Антон Новак.

"Сградата изглежда ужасно. Преди всичко искам да кажа, че възхищавам на Антон Новак. Радвам се, че вече се говори за тази сграда. От 2014 г. е започнало проучваме собствеността на сградата и тя вече е прехвърлена на Община Варна. Къщата ще бъде обезопасена в най-скоро време. Един рушащ се символ ще стане красив", посочи Николай Савов от Община Варна.

"Към настоящия момент сградата не впечатлява с особена архитектурна и художествена стойност. Антон Новак прекарва около 50 години в тази къща. Това е човекът, който създава голяма част от  зелените пространства във Варна", допълни краеведът Християн Облаков.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kushtata-na-Anton-Novak-v-Morskata-gradina-chaka-da-se-prevurne-v-krasiv-simvol-895770
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.