Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предлагат за приватизация моторен ферибот "Героите на Одеса"
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 02.10.2019Коментари ()1192
© maritime.bg
Правителството ще предложи на Народното събрание да вземе решение за приватизация на моторен ферибот "Героите на Одеса“, част от имуществото на "Български морски квалификационен център“ ЕАД (БМКЦ).

Дружеството не е "корабоплавателно" или "назначено" предприятие от българска страна по Спогодбата между правителствата България и Украйна за съвместна експлоатация на фериботната връзка между пристанищата Варна и Иличовск от 20.11.1995 г. както и по Спогодбата между правителството на България, изпълнителната власт на Грузия и кабинета на министрите на Украйна за съвместна експлоатация на железопътната фериботна връзка между пристанищата Варна, Поти/Батуми и Иличовск от 17.04.1999 г. и няма друга възможна алтернатива за експлоатацията на ферибота. Той не се използва в основната дейност на дружеството и от него не могат да се извличат приходи, което в дългосрочен план води до утежняване финансовото положение на БМКЦ ЕАД.

В случай, че Народното събрание вземе решение за приватизация, процедурата за това ще бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Predlagat-za-privatizaciya-motoren-feribot-Geroite-na-Odesa-902634
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.