Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Деца и възрастни се включват в "Голямото брайлово четене“ във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:19 / 10.10.2019Коментари ()2150
©
Незрящи деца и възрастни от Варна ще се включат в два поредни дни в инициативата "Голямото брайлово четене“, посветена на 210 години от рождението на Луи Брайл.

"Идеята е да се възкреси отново значението на този шрифт“. Това обясни в интервю за Радио "Фокус“ – Варна председателят на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“ Спас Карафезов.

Първото събитие бе планирано за днес в Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“. Възпитаници на учебното заведение представиха различни текстове, написани с брайлово писмо.

На 11 октомври подобна инициатива ще се проведе и в културния дом на Съюза на слепите на улица "Петко Стайнов“ 3. Началото ще бъде дадено от 11.00 часа. В четенето могат да се включат незрящи от всички възрасти.

"Голямото брайлово четене“ се организира по проект на Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“, фондация "Съпричастие“ и регионалната организация на Съюза на слепите в България. Проявата е по проект, финансиран от Агенцията за хората с увреждания, и се очаква да приключи до средата на месец ноември. Реализира се в градовете София, Пловдив, Варна и Габрово.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Deca-i-vuzrastni-se-vklyuchvat-v-Golyamoto-brailovo-chetene-vuv-Varna-904727
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.