Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учителка изпусна нервите си в час, инспекторатът във Варна с проверка по случая
Автор: Пламена Николова 14:46 / 23.10.2019Коментари ()10190
©
Илюстрация
До РУО-Варна е изпратен сигнал от родител, че детето му е подложено на тормоз във варненско училище, научи Varna24.bg.

Според сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ "Неофит Бозвели" в ж.к. "Младост" изпуска нервите си, повишава тон и замахва към едно от децата, което преди това е изхвърлило храната на друго дете.

"Веднага щом получихме сигнала съм разпоредила проверка. Тя все още не е приключила, но фактите и обстоятелствата са изяснени. Учителката се е извинила на детето и на родителите. За констатираните нарушения тепърва ще бъдат издадени предписания за тяхното отстраняване, а директорът на учебното заведение ще вземе мерки за административно наказание според Кодекса на труда.

Проверката установи действително, че учителката е използвала неподходящ речник и действие "удряне на дете", което е нарушение на етичния кодекс. Осъзнавайки неправомерните си действия педагожката се е извинила. Смятам, че използването на подобни методи са недопустими, въпреки високото напрежение и стрес, на който са подложени учителите. Проверката ни обаче установи още, че обстановката в класната стая е спокойна, децата приемат учителката и работят добре с нея", коментира за медията ни началникът на РУО-Варна Венцеслава Генова.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchitelka-izpusna-nervite-si-v-chas-inspektoratut-vuv-Varna-s-proverka-po-sluchaya-907990
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.