Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна предостави парцел за новата сграда на Карин дом
Автор: Пламена Николова 13:38 / 19.11.2019Коментари ()2715
©
Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом.

За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров" в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева - изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева - координатор на проекта, главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев - консултанти по организацията на конкурса. 

В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгла
©
сно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.

Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-predostavi-parcel-za-novata-sgrada-na-Karin-dom-915020
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.