Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ИУ-Варна ще стане първият университет в България с Център по медиация
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 19.11.2019Коментари ()2301
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Създаването на Център по медиация в Икономически университет – Варна беше обсъдено днес на работна среща между ректора проф. д-р Евгени Станимиров, ръководителя на катедра "Правни науки“ доц. д-р Андрияна Андреева, гл. ас. д-р Диана Димитрова и председателя на Камарата на медиаторите в България Лиляна Савова. С този акт ИУ-Варна ще стане първият университет в България с Център по медиация.

Процесът по създаването на центъра включва мащабно обучение на студенти и служители от университета в умения за ефективна комуникация и управление на конфликти, стартиране на Masterclass, който ще обхване университетите на национално ниво, както и други инициативи, свързани с навлизането на медиацията в образователния процес във висшите училища.

Тези стъпки са естествено продължение на процеса за въвеждане на медиацията в образованието, включващо основни и средни училища, а сега и университети, за което работи Камарата на медиаторите в България. Икономически университет – Варна е първият иновативен университет в страната, поел щафетата и отговорността за пренасяне на медиацията от училище в университета.


https://www.varna24.bg/novini/varna/IU-Varna-shte-stane-purviyat-universitet-v-Bulgariya-s-Centur-po-mediaciya-915028
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.