Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Зрелищна демонстрация пред Община Варна! Огнеборци и доброволци спасяваха хора
Автор: Пламена Николова 11:51 / 05.12.2019Коментари ()4566
Със зрелищна демонстрация пред сградата на Община Варна доброволци и огнеборци спасяваха хора от горяща сграда, предаде репортер на Varna24.bg.

Три противопожарни автомобила "дефилираха" с пуснати сирени и светлини пред сградата, а от тях излязоха екипи, които разпънаха огромен батут, върху който беше приземена кукла, за да се покаже как се процедира в случай с бедстващ при пожар човек по високи етажи на сграда.

След това бе извършена демонстрация на спасяване при пожар с вишка от противопожарен автомобил. 

Демонстрацията бе по повод Международния ден на доброволеца - 5 декември. В акцията участваха екипи от доброволното формирование на Община Варна и сили на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Варна. 

В занятието участие взеха пожарен автомобил, аварийно-спасителен автомобил, пожарна авто-механична стълба и специализиран автомобил за извършване на химическо разузнаване. 

Проявата, свързана с отбелязване на празника, е израз на желание за популяризиране дейността на доброволците от ДФ – Варна, както и да се покаже на варненската общественост, че ефективната защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации, означава тясно сътрудничество между професионалисти и доброволци.

Цялата демонстрация вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zrelishtna-demonstraciya-pred-Obshtina-Varna-Ogneborci-i-dobrovolci-spasyavaha-hora-919514
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.