Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Музиката на гениален арменски композитор развълнува стотици във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 10.12.2019Коментари ()1362
©
Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна отново се оказа тясна, за да побере желаещите да се насладят на концерт на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“. Звездите на вечерта бяха младите и изключително талантливи музиканти от Армения - Хасмик Харутюнян и Етери Хованисян. Хасмик е вече позната на варненската публика. През пролетта на 2019-та година имахме възможността да се възхитим на вокалния талант на оперната прима и да се уверим в това, че с право е наричана "славеят на Армения“.

Етери Хованисян е изпълнител на канун. Уникалният струнен инструмент е един от водещите в ансамблите за традиционна арменска музика. Етери разчувства и пренесе публиката на концерта в безвремието на музикалната хармония на Гомидас.

В допълнение имахме удоволствието да чуем изпълненията на варненския пианист Арис Кешишян и AGBU Chamber Orchestra Varna, с диригент маестро Левон Манукян.

Концертът бе част от Културния календар на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“. Събитията организирани от съюза имат за цел създаване на фонд за подпомагане на млади хора, в сферата на образованието.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Muzikata-na-genialen-armenski-kompozitor-razvulnuva-stotici-vuv-Varna-920792
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.