Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Център за подпомагане на граждански инициативи отваря във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 12.12.2019Коментари ()1538
©
Център за споделяне и подпомагане на работещи граждански инициативи и практики ще отвори догодина във Варна. Той ще бъде ситуиран в споделена работна зала "Кубрик“, на ул. "Сава Радулов“ 14, и онлайн на ecovarna.info. Центърът ще се реализира по проект "Подобряване на общественото познание за ролята на гражданската организация за общността". Инициатор и изпълнител на проекта е Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).

Освен консултации и работни срещи, в центъра ще бъдат организирани и граждански кампании по актуални обществени проблеми. Ще продължат набиращите скорост "Зелени петъци“ и екоработилници за граждани, но под нова форма. Ще бъде разработена и система от онлайн информационни инструменти за промотиране работата на гражданските организации във Варна. Най-успешните граждански активности ще бъдат представяни пред варненската общественост по време на годишни форуми.

Проектът е с продължителност 33 месеца. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване информираността на гражданите за ролята на неправителствените организации в обществото.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Centur-za-podpomagane-na-grazhdanski-iniciativi-otvarya-vuv-Varna-921302
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.