Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова дирекция "Екология" поема контрола над минералните източници и чистотата във Варна
Автор: Пламена Николова 10:06 / 08.01.2020Коментари ()3768
© Varna24.bg
Нова дирекция "Екология" в Община Варна ще поеме контрола върху минералните източници и чистотата във Варна, съобщи кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на  Varna24.bg.

На въпросът дали ще има рокади в администрацията кметът заяви следното:

"Частично да, подготвяме създаването на нова дирекция "Екология", която да обедини всички дейности, свързани с екологията. Имам предвид темите, свързани с опазването на водите, включително управление на минералните източници, които получихме от държавата.

Минералните източници на територията на общината са един много сериозен ресурс с предпоставка за развитието на целогодишен туризъм, Варна-дестинация за четири сезона.

Експерти ще следят за чистотата на въздуха, шумовата карта, теми като сметосъбиране и сметоизвозване, депата за боклук, в това число не само общинските, но и частните такива. Ще има завишен контрол там и борба с нерегламентираните сметища. Заводът за боклук също ще е приоритет като част от системата за отпадъците.

Това са редица сфери, които искаме да обединим в рамките на една дирекция. Сега всички тези важни въпроси се следят от различни дирекции, а след създаването на тази дирекция ще има по-ясно управление на тези дейности. Естествено ще има контролни органи, нещо като инспекторат по екологията, който да бъде много по-ефективен", каза Иван Портних.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nova-direkciya-Ekologiya-poema-kontrola-nad-mineralnite-iztochnici-i-chistotata-vuv-Varna-926855
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.