Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за шофьор от Варна, предизвикал катастрофа след употреба на много алкохол
Автор: Пламена Николова 15:03 / 10.01.2020Коментари ()2532
© Varna24.bg
Илюстрация
Условно наказание наложи Районен съд – Варна в бързо производство на 63-годишeн мъж, шофирал в нетрезво състояние и причинил ПТП с друг автомобил. 

Деянието е извършено вечерта на 19 декември миналата година. След консумация на алкохол, подсъдимият се качил зад волана на лекия си автомобил и управлявал по улица в местност "Траката“, когато вследствие навлизане в насрещната лента настъпило съприкосновение с друг движещ се автомобил. От деянието не са причинени имуществени вреди. Извиканият полицейски екип на мястото на пътнотранспортното произшествие тествал водача с дрегер, а после му била взета и кръвна проба, която отчела алкохолна концентрация от 1,84 промила.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на споразумението, той ще търпи наказание от 11 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Освен това 63-год. мъж бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от една година. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-shofyor-ot-Varna-predizvikal-katastrofa-sled-upotreba-na-mnogo-alkohol-927596
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.