Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Норвежка фондация ще обследва риска на работното място при пожарникари и полицаи във Варна
Автор: Пламена Николова 13:29 / 13.02.2020Коментари ()2136
© Varna24.bg
Норвежка фондация започва изпълнението на проект за обследване риска на работното място при пожарникарите и полицаите във Варна. Това съобщи за Varna24.bg Ивайло Янчев, председател на Синдикално дружество 32 към Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ пожарникар във Варна.

По време на церемония за награждаването на огнеборците, спасявали хора от горящия блок 302 във "Владиславово", той коментира, че синдикалната организация се бори за по-добри условия на труд.

"От години тръбим, че нашата професия е екипна. Преди години бе издадена заповед, според която пожарникар като започне служба си влиза в определена смяна и от нея не излиза. Към днешна дата след промени в Наредбата за работното време, има смесване на смените, които са 24,12 и 8-часови дежурства. Могат да застъпят сутрин на смяна 10 до 12 човека, а нощно време остават по-малко. Това се прави с цел икономия. Това води до риск както на живота и здравето на самите служители, така и на всички живеещи във Варна и страната. Виждате материално-техническото състояние на сградата на пожарната. От години коментираме, че има още много да се работи в тази посока. С норвежка фондация от неделя започваме проект за обследване на риска на работното място. Ще бъде направена цялостна проверка на сградения фонд както в пожарната, така и в Трето РПУ и Гранична полиция. Там ще се направи един пълен доклад за материалното състояние на базите, с който ще бъде запознато и министерството", коментира Ивайло Янчев. 

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Norvezhka-fondaciya-shte-obsledva-riska-na-rabotnoto-myasto-pri-pozharnikari-i-policai-vuv-Varna-936442
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.