Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дискусия на тема "Социални услуги - реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе в Община Варна
Автор: Пламена Николова 14:49 / 20.02.2020Коментари ()1827
©
Дискусия на тема "Социални услуги - реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе днес в Община Варна. Организатор на събитието е дирекция "Социални дейности“, а поводът - Световният ден на социалната справедливост, който се отбелязва на 20-ти февруари. Форумът бе открит от Коста Базитов, зам.-кмет, а в диалога се включиха представители на социални институции, сдружения и неправителствени организации в сектора, доставчици и ползватели на социални услуги.

"Приоритет в социална политика на Варна е доброто междуинституционално взаимодействие и споделената отговорност за развитието на социалните услуги, с цел удовлетворяване на обществените потребности“, каза Коста Базитов. Директорът на дирекция "Социални дейности“ Таня Василева представи политиките на общината в тази посока, тя коментира и новите промени в Закона за личната помощ и Закона за социалните услуги. Експертите дискутираха темите "Социални услуги – нормативна промяна, планиране, подходи за социална работа, инструменти за мониторинг и контрол“, както и "Кадрите в системата на социалните услуги - обучение, стандарти за професионална етика, мотивация и подкрепа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Diskusiya-na-tema-Socialni-uslugi-reforma-vuzmozhnosti-i-predizvikatelstva-se-provede-v-Obshtina-Varna-938067
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.