Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Данъчната, хваната с много пари в Пловдив, изнудвала брутално фирма!
Автор: Васил Динев 12:26 / 25.02.2020Коментари ()1320
©
Галин Гавраилов, заместник окръжен прокурор на Пловдив, преди минути даде интересни подробности за показния арест в града под тепетата вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво съобщи той:

"Задържаният служител на НАП Пловдив е хванат в момент на вземане на подкуп. Преди няколко дни - в четвъртък, представител на търговско дружество, проверявано от данъчните, е бил подложен на изнудване. Целта - да се уреди проверката благоприятно за дружеството срещу 4000 лева, поискани от данъчния, за да "оправи" проверката.

Споменал е за проблеми в документацията - фактури, за които данъчните са подозирали, че са били фалшиви. След подаване на сигнала от представител на дружеството преговорите са напреднали и исканията на данъчния вчера бяха конкретизирани.

Поискал е среща и парите да бъдат дадени. Вчера по обяд срещата се осъществи в района на търговски обект в Пловдив, където лицето бе задържано, малко след като получи 2000 лева, или половината от подкупа. Става въпрос за жена на около 60 години, която е началник отдел към дирекция "Обслужване". Предстои повдигане на обвинение по-късно днес. Законът предвижда до 6 години затвор и до 5000 лева глоба".



Още по темата: общо новини по темата: 1
02.03.2020 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Danuchnata-hvanata-s-mnogo-pari-v-Plovdiv-iznudvala-brutalno-firma-939164
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.