Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спецпрокуратурата даде на съд трима данъчни за измами за над милион лева
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 26.02.2020Коментари ()1019
© Getty Images
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу трима производители и търговци на млечни продукти от Велико Търново и София за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления. От началото на юни 2017 г. до 4 юни 2018 г. те ощетили държавния бюджет с 1 177 767 лв. чрез приспадане на не следващ се данъчен кредит от фиктивни вътрешно общностни придобивания и доставки на млечни продукти от и за Република Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

За реализиране на данъчните измами участниците в групата използвали множество фирми от типа "липсващ търговец“.За фиктивния превоз била използвана транспортна фирма, контролирана от участник в групата. "Наемани“ били камиони и шофьори, които извършвали легални превози на други стоки, а в последствие бил оформян транспорт на млечни продукти.За нито един от въпросните случаи в информационната система на "Финансов контрол“ на НАП няма данни за осъществено вътрешно общностно придобиване или доставка.Участниците в групата действали координирано, като всеки от тях изпълнявал определени функции.

Ръководителят участвал пряко в реализирането на данъчните измами, за което му е повдигнато обвинение за извършено вторично престъпление по чл. 255 от НК, в качеството му на управител и представляващ търговско дружество със седалище във Велико Търново. Единият от участниците организирал фиктивния транспорт, другият се грижел за оформяне на документооборота. Дейността на групата е прекратена при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото, пише още "24 часа".


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Specprokuraturata-dade-na-sud-trima-danuchni-za-izmami-za-nad-milion-leva-939659
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.