Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българи свалиха англичани от самолета заради опасения, че са заразени с коронавирус.
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 19.03.2020Коментари ()2184
©
Български граждани принудиха англичани да слязат от самолета заради страх, че се заразени с коронавирус.

Припомняме, че курортният град Банско е под пълна блокада, влизането и излизането в него е забранено, след като английски ски турист зарази с коронавирус трима българи.

Заразеният англичанин е в болница, но без знанието на властите другите от групата му бяха настанени от туриоператора в хотел до Лъвов мост в София, където да чакат полет за родината си. Това предизвика гнева на премиера Бойко Борисов, който обвини туроператора в безотговорност, а по негово нареждане пред хотела беше поставена полиция, която да блокира всякакво влизане и излизане от хотела, пише "Оffnews".

Борисов каза, че всички те ще бъдат натоварени на автобус и закарани на летището, когато за тях дойде чартър. Не е ясно дали свалените от самолета англичани са от тази група, но е очевидно, че останалите пътници си мислят точно това.

Скандалът в самолета започва след като се оказва, че шестима от британците са качени на борда на самолета. Според българите англичаните са именно туристите от Банско.Тъй като самолетът е полупразен, един от англичаните предлага на българите да се разделят - англичаните да седнат отпред, българите отзад, а помежду им да останат 8 свободни реда.

Българските пътници обаче не се съгласяват с предложението и настояват капитана да вземе решение. 

"Разбирам, че искате да се приберете у дома, но тук сме 150 души и всички имаме семейства. Заради един болен беше поставен под карантина цял град", казва един от българите.

И така полетът по линията София-Лондон излетя от софийското летище "Враждебна" в 20 часа в сряда без англичаните след решение на капитана.


Българи принудиха англичани от самолета заради опасения, че са заразени с коронавирус.



Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Bulgari-svaliha-anglichani-ot-samoleta-zaradi-opaseniya-che-sa-zarazeni-s-koronavirus-946190
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.