Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
АПИ: Новото кръстовище на Долна Трака повишава безопасността на пътуващите
Автор: Пламена Николова 13:18 / 28.04.2020Коментари ()2790
Както Varna24.bg съобщи, завърши ремонтът на кръстовището на първокласния път I-9 Златни пясъци - Варна при спирка "Долна Трака“.

То заменя съществуващото преди това Т-образно кръстовище с третокласния път III-902 Оброчище - Кичево. С реконструкцията му в кръгово се повишава безопасността на движение и намаляват предпоставките за пътни инциденти, се посочва в съобщение до медията ни от АПИ.

Кръстовището обслужва около 3500 постоянно живеещи в местността Долна Трака. В последните години то е определено от сектор "Пътна полиция“ като участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Инцидентите са били най-често при включване от път III-902 поради големия трафик по първокласния път I-9, както и от големия надлъжен наклон на път III-902 в района на кръстовището.

Кръговото кръстовище е с ново пътно тяло, два пласта асфалтобетон, нови бордюри, подземни комуникации, енергоефектовно осветление, тротоари, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Изпълнител на строителните работи е ДЗЗД "ПОНТ“, съобщават още от Пътната агенция.


https://www.varna24.bg/novini/varna/API-Novoto-krustovishte-na-Dolna-Traka-povishava-bezopasnostta-na-putuvashtite-961333
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.