Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дезинфекцират столове, маси и менюта след всеки клиент на заведение във Варна
Автор: Пламена Николова 08:20 / 08.05.2020Коментари ()7367
©
Илюстрация
Тотална дезинфекция ще се извършва във варненските заведения, отворили за клиенти, научи Varna24.bg.

За да бъдат спазени всички изисквания за безопасност относно разпространението на коронавируса и бъде избегнат риска от зараза за клиентите, персоналът ще трябва да дезинфекцира столовете, масите и менютата след всеки клиент.

Контролът по изпълнението на изискванията е поверен на БАБХ и РЗИ във Варна. Указанията до двете институции са спуснати от главният държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, обясни за Varna24.bg д-р Златина Димова, директор на БАБХ Варна.  

"Ще следим дали е спазено отстоянието между масите. На всеки клиент се полагат минимум 2 кв. м. , така че ако една маса е за четири човека трябва да им се полагат общо 10 кв.м. пространство. 

Инспекторите на двете институции ще следят още дали се използват препаратите, които са препоръчани в указанията. Част от тях са за дезинфекция на повърхностите, а друга за стриктна хигиена на персонала и посетителите. 

Стриктно ще се следи и за дезинфектирането на санитарните възли след всеки посетител. Отделно от това, задължителни са течния сапун, кърпите за еднократна употреба, тоалетна хартия и дезинфектанти в санитарните възли.

Ще се следи още за използването на маски и шлемове от персонала. Преценихме, че е по-добре сервитьорите да бъдат с шлемове, за да имат все пак комуникация с клиентите си. Ръкавиците са по желание, тъй като ни споделиха, че с ръкавици има голяма вероятност поръчката да се изплъзне и да има неприятни ситуации при обслужването. За нас също е важно обектите да имат шанса да работят и хората да имат препитание, така че се съобразяваме с трудностите, които биха срещнали служителите. 

Задължително ще бъде дезинфекцирането на масите  и столовете в заведението, а по наше предложение тук във Варна ще се изисква и дезинфекция на менютата, които се прелистват от много хора", обясни д-р Златина Димова, директор на БАБХ-Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Dezinfekcirat-stolove-masi-i-menyuta-sled-vseki-klient-na-zavedenie-vuv-Varna-964450
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.