Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна започва кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация
Автор: Пламена Николова 11:48 / 11.05.2020Коментари ()2321
©
Започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация "За къде пътуваш“, като част от националната кампания "Трафикът на хора съществува“. Тя ще се проведе в периода 11 май – 30 юни 2020 г. Организатори на събитието са дирекция "Превенции“ към Община Варна, съвместно с местната и с националната комисии за борба с трафик на хора. Партньори са Бюрото по труда, Гранична полиция, Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове. 

Кампанията цели повишаване осведомеността на обществото и рисковите групи, както и да насочи вниманието към конкретните признаци за идентифициране на жертви на трафик с цел трудова експлоатация. Като резултат от пандемията с COVID-19 и нарастващата безработица се създават предпоставки за приемане на съмнителни предложения за работа в страната и в чужбина. По време на кампанията доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат регулярни онлайн дискусии по темата, ще бъдат раздавани плакати и информационни материали.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-zapochva-kampaniya-za-prevenciya-na-trafika-na-hora-s-cel-trudova-eksploataciya-965389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.