Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Акция срещу битовата престъпност след пореден случай на брутално пребит и ограбен дядо
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 12.05.2020Коментари ()1766
© БГНЕС
Архивна снимка
Акция срещу битовата престъпност в село Браница край Харманли. Главният прокурор Иван Гешев отиде на място след случай на брутално пребит и ограбен възрастен мъж.

В ранните часове на неделя в къщата на 78-годишния мъж влязъл крадец. Възрастният мъж е завързан, покрит с одеяло и пребит. Открадната му е пенсията от 220 лева.

Близки на пребития мъж заявяват, че това е третото нападение над него през последните месеци. Има задържан по случая. Той е познат в селото. Местните казват, че и друг път е създавал проблеми.

Пребитият мъж е настанен в болницата в Харманли.

"Водещи приоритети за прокуратурата независимо от извънредното положение, независимо от пандемията, която се развива в Европа и не само в Европа, е борбата с битовата престъпност и това, че е недопустимо, какъвто е случая в село Браница, възрастни хора да бъдат връзвани, пребивани и да им бъде вземана пенсията. Хора, които са изградили тази държава, плащали са си данъците и заслужават да живеят спокойно и сигурно", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Преди дни в селото е имало още един подобен случай. От прокуратурата и полицията допълниха, че се очаква след падането на извънредното положение престъпността да се повиши и с оглед на това, че много хора се прибират от чужбина, а сред тях има и криминално проявени. Такъв пример са двама души, които наскоро се прибрали от Италия и ограбили храм във Видин.

От началото на извънредното положение образуваните досъдебни производства са 1705 са образуваните досъдебни производства за нарушаване на мерките, пише още "Нова ТВ".


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Akciya-sreshtu-bitovata-prestupnost-sled-poreden-sluchai-na-brutalno-prebit-i-ograben-dyado-965848
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.