Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Британски изнасилвач на деца: Искам вкъщи, не искам да хвана коронавирус в България
Автор: Екип Varna24.bg 17:46 / 12.05.2020Коментари ()1834
©
Всичко, което моля, е да си отида вкъщи, у дома в моята собствена държава. Бих предпочел да хвана коронавируса в моята си държава, а не тук. Това изтъква пред съда британският пастир Колин Такър, който лежи в панделата за изнасилване на 6-годишно момиченце..

За гаврата в село Ново градище край Стражица през 2009 г. чужденецът излежава 12-годишна присъда. Наскоро той за пореден път се опитва да омилостиви магистратите, за да го пуснат от затвора предсрочно. Както през 2018 г., така и сега опитите му удрят на камък. Заради пандемията и извънредното положение Такър се изправя пред съдия Ралица Манолова от Софийския градски съд дистанционно чрез видеовръзка по скайп. От справка става ясно, че зад решетките му остават още около 5 месеца.

В затворническото му досие фигурират 11 награди за добро поведение и 5 писмени похвали. След като демонстрира добра дисциплина, администрацията го награждава с 5 извънредни хранителни пратки и удължено 4-часово свиждане с близките. Британецът спечелил няколко сертификата, които имат стойността на награди в местата за лишаване от свобода. Те са за завършени курсове по компютърна грамотност, италиански език и религиозна теория.

Колин Такър опитва да убеди Темида, че се е поправил в зандана. Защитата му отбелязва, че в последните 5 години той работи като бакар в кухненския бокс.

"Трудът му не се заплаща, но и не се отчита правилно. Отчитат му се само 4 работни дни месечно, въпреки, че той по 3 пъти на ден, по 2 часа разнася 70-80 кг баки с гореща храна. Тази работа лишените от свобода не желаят да работят поради това, че трудът е тежък, редовно се разлива храна - гореща и мазна, върху дрехите на носещия, баките са много тежки и ако липсва втори носещ, се налага сам лишеният от свобода да пренася баката по коридорите, което граничи действително с невъзможното, тъй като баката е гореща, тежи 80 кг и е обемна", коментира адвокатът. Той е категоричен, че клиентът му няма зависимости, не е конфликтен и спазва правилата.

На изнасилвача не помага и семейната му подкрепа от майка му и брат му. Защитата уточнява, че Такър може да живее при майка си в Англия. "Майка ми е на 82 г. и тя е болна", обяснява каторжникът. Прокуратурата се запъва, като отчита, че осъденият може да извърши ново престъпление на свобода. Цитира се заключението на психологически доклад. Такър е дисхармонична личност, с емоционална неустойчивост, която се затруднява при социално вграждане, включително създаването и поддържането на адекватни сексуални контакти с подходящи партньори.

Затова при напрежение желанието му за удовлетворяване на сексуалните нужди се насочва към беззащитни обекти - деца, възрастни и животни. Магистратите са на мнение, че британецът има още какво да работи по себе си. Той не осъзнава изцяло причинените вреди и частично признава отговорността за престъплението. Умението за мислене и формалното разпознаване на проблемите също са проблемни зони, водещи до неадекватни решения.

Инцидентът, за който Колин Такър е осъден, става на 14 декември 2009 г. Британецът живеел в къщата на брат си в селото и работел като пастир. Тъй като нямал ток, се сближил със семейство, при което ходел да се храни. Във фаталния ден бабата изпратила внучката си за кафе до магазина в компанията на чужденеца. Вместо до бакалията Такър отвел момиченцето в дома си. Сложил я на леглото, започнал да я целува, след което брутално я изнасилил. Два часа по-късно двамата се облекли и излезли. Вечерта бабата забелязала кръв по бельото на внучката си и тогава разбрала от нея какво се е случило. Момичето казало, че Колин я хвърлил на леглото и повече нищо не помни.

Експертите обясняват, че липсата на спомен се дължи на стреса. Съдебен лекар установил разкъсвания и охлузвания на половите органи на жертвата. Криминалисти откриват, че кръвта по дрехите на детето съвпада с кръвната група на британеца. Според тях косъмът по блузата на момичето може да е от интимната област на заподозрения. На първа инстанция той получава 15 години, но след това наказанието му е намалено на 12 г. затвор, информира "България днес".

Псува съдийка и напада репортери "Майната ти!", изкрещява на английски Колин Такър към съдия Сара Стоева, щом чува първата си присъда. После къса присъдата и демонстративно я хвърля в кофата. Действията му остават без последствия, защото псувнята не е преведена и съдийката не усетила неуважително отношение. Когато през 2018 г. Такър иска да го освободят предсрочно, той напада екип фоторепортери. Нервните му изблици са пресечни от Съдебната охрана.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Britanski-iznasilvach-na-deca-Iskam-vkushti-ne-iskam-da-hvana-koronavirus-v-Bulgariya-965943
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.