Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокуратурата във Варна погна партия "Възраждане" за длъжностно присвояване в особено големи размери
Автор: Пламена Николова 10:06 / 13.05.2020Коментари ()6502
© Varna24.bg
Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Разследването трябва да установи  дали длъжностно лице от ръководните органи на партия "Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП "Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prokuraturata-vuv-Varna-pogna-partiya-Vuzrazhdane-za-dluzhnostno-prisvoyavane-v-osobeno-golemi-razmeri-966121
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.