Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стоян Пасев: Варна е привлекателна дестинация, предимството на региона са малкото случаи на заразени с коронавируса
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 13.05.2020Коментари ()3015
© Varna24.bg
Варна е изключително засегната от пандемията с короновируса, защото повече от 50 % от приходите на града са от туризъм. Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания, заяви областният управител Стоян Пасев пред "Монитор“.

"Надявам се, заради малкото случаи на заразени у нас, все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар. Повечето българи си взеха отпуските и няма да могат да летуват. Варна обаче е привлекателна дестинация, като предимството на региона са малкото случаи на заразени с коронавируса“.

Пасев отбеляза също, че 24 плажа в областта имат наематели, като за това лято се обмислят варианти да се облекчат разходите на концесионерите и спасителните постове на охраняемите плажове да са през 150, а не през 100 метра.

Повечето от големите хотели във варненските курорти обаче въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли, твърдят от бранша.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Stoyan-Pasev-Varna-e-privlekatelna-destinaciya-predimstvoto-na-regiona-sa-malkoto-sluchai-na-zarazeni-s-koronavirusa-966168
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.