Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Обмисляме алтернативен път за тежкотоварния трафик към пристанището
Автор: Пламена Николова 10:07 / 21.05.2020Коментари ()2640
©
Не е удачно решение да бъде ограничен тежкотоварния трафик по новия участък на бул. "Левски", коментира кметът на Варна Иван Портних по повод недоволството на превозвачи, след поставянето на знак в района на "Максуда", забраняващ движението на камиони.

"С пускането на новото кръгово кръстовище, това не би натоварило допълнително "Левски", за да изнасяме трафика в алтернативни маршрути", каза кметът.

Той изрази мнение, че в този участък е забранено движението на пешеходци и колоездачи, именно за да се облекчи трафикът за леки и товарни автомобили. 

Иван Портних съобщи, че се работи върху идеята за изграждането на изцяло ново трасе, алтернативно на крайезерния път, което да отведе тежкотоварният трафик към Пристанище Варна.

"Работим усилено по изграждането на алтернативен път на тежкия трафик към пристанището и към Западна промишлена зона. Трасето може да минава по бул. "Атанас Москов", бул. "Девня", от бул. "Република" да има прехвърляне от другата страна на релсите, през територията на бъдещия интермодален терминал и връзка с пристанището и Южна промишлена зона, като това ще даде голямо облекчение на трафика", обясни кметът.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Obmislyame-alternativen-put-za-tezhkotovarniya-trafik-kum-pristanishteto-968508
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.