Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ректори на варненски университети разкриват мениджърската част от работата си
Автор: Пламена Николова 16:52 / 26.05.2020Коментари ()1584
©
Излезе от печат изданието "Ректорите на Варна", част от поредица на журналиста Иво Югов. В изданието са включени: флотилен адмирал, проф. д.в.н. Боян Медникаров - началник на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“, проф. Красимир Иванов /два мандата ректор на Медицински университет/, проф. д-р Евгени Станимиров - ректор на Икономически университет - Варна, проф. д-р инж. Венцислав Вълчев - ректор на Техническия университет и проф. д-р Петър Христов - ректор на ВСУ "Черноризец Храбър". В изданието ректорите отговарят на въпроси за предизвикателствата, с които се сблъскват, мотивацията на екипите си, как поддържат ентусиазма в работата си, качествата, които трябва да притежава ректорът и др.

"Идеята на това издание е да покаже как ректорите на варненските университети се справят в условията на конкурентна среда. Смятам, че ректорите трябва да бъдат добри мениджъри и въпросите, които им зададох са в тази посока. Това, което ми направи впечатление е, че ректорите разчитат на екипите, с които работят, делегират им отговорности и знаят как да ги мотивират. Те са креативни личности, които се стремят да увличат другите след себе си, вярват в потенциала на студенти и преподаватели и го развиват." - споделя Иво Югов. Журналистът е собственик на сайта www.barometar.net и автор на поредицата "Мениджърите на Варна", книгите "100 от най-популярните личности на Варна" и романа "Забранено за жени".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rektori-na-varnenski-universiteti-razkrivat-menidzhurskata-chast-ot-rabotata-si-969849
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.