Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъртвопиян шофьор излетя от пътя край Пазарджишко
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 31.05.2020Коментари ()1634
©
Десетки административни нарушения и престъпления извършени от водачи са установени по време на провеждащата се акция на полицията по контрол на пътното движение в областта. Тя обхваща райони в малките населени места, дори и тези, които са най-отдалечени от общинските центрове. Специализираната полицейска операция обхваща територията на цялата страна и ще продължи и през днешния ден. В нея са включени екипи от пътна и охранителна полиция, както и технически средства за контрол на скоростта.

Установени са водачи седнали зад волана след употреба на алкохол на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варира между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли случаи на управление на нерегистрирани МПС, управление от неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Най-фрапиращият случая е констатиран снощи на улица в пазарджишкото село Овчеполци. Лек автомобил «ВАЗ» с водач К.Б.- 41г- от съседното село Черногорово загубил управлението над возилото си. Колата се качила на тротоара и блъснала намиращата се там П.М.- 74г. от село Овчеполци. Пострадалата е транспортирана от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота. Служителите на «Пътна полиция» тествали шофьра с дрегер, като уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол. Той, както и останалите водачи употребили алкохол са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Това е вторият подобен инцидент в областта. Припомняме, че на 24 май две възрастна жени починаха, а други бяха ранени след пътен инцидент на единия от входовете на пазарджишкото село Дебращица. 

Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил "Фолксваген" с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете. Спускайки се от местността "Добра вода" по посока за село Дебращица в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Murtvopiyan-shofyor-izletya-ot-putya-krai-Pazardzhishko-971281
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.