Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна се включи за поредна година в кампанията "Аз вярвам и помагам"
Автор: Пламена Николова 09:05 / 08.06.2020Коментари ()3650
Община Варна се включи в кампанията "Аз вярвам и помагам", като общо бяха предадени над 200 кг пластмасови капачки.

"По време на акцията в съботния ден пред Катедралния храм във Варна бяха събрани 25 000 кг капачки! Благодарности на всички капачковци, които ни подкрепят!", сподели Владислав Николов. 

В инициативата взе участие за поредна година и кметът Иван Портних. Средствата, събрани след предаването на капачките за рециклиране, ще бъдат използвани за закупуване на медицинска апаратура за болнични заведения. Благотворителната кампания се организира от Владислав Николов и хиляди варненци се включиха в нея, като предаваха капачки на пункт пред катедралния храм “Успение Богородично". Пластмасата се транспортира със съдействието на Община Варна.

“Поздравявам организатора на кампанията Владислав Николов за упоритостта и енергията, с която успява да провокира съпричастността на хората. Инициативата е много ценна и с това, че е възпитателна за децата. Браво на всички, които се включиха активно в кампанията, които вярват в доброто и помагат! Не случайно тази кампания тръгна преди 5 години от Варна и обхвана цялата страна!", сподели кметът в социалната мрежа, където публикува и снимки от събитието.

Той припомни, че със средства, осигурени от Община Варна, бе изграден специален асансьор в специализираната АГ болница, който бе открит преди ден, основни ремонти са направени и в родилните отделения в града.

“Кампанията стартира преди 5 години от Варна. За тези години сме събрали 111 тона пластмасови капачки и сме закупили 11 апаратури. След три седмици очакваме девет нови. Благодаря за подкрепата на кмета, както и за съдействието от страна на общинската администрация", обясни Владислав Николов.

Дни преди акцията пред Катедралата, по инициатива на Сали Светославов , популярен с добрите си инициативи студент от Варна, контейнери за капачки бяха монтирани в 3 училища в гр. Варна- СУХНИ "Константин Преславски",

СУ "Любен Каравелов" и ОУ "Христо Ботев" (кв. Аспарухово.

Инициативата за поставяне на съоръженията е по идея на Сали Светославов и се организира от Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър".

Датата на поставянето на контейнерите е 05.06.2020 г.

На поставянето на съоръженията присъстваха Доротея Николаева председател на Студентския съвет на Варненския свободен университет, директорите на трите училища и ученическите им съвети.

"Преждевременно родените у нас деца са по около 6000 на година. Каузата за събиране на капачки, която ние подкрепяме е именно свързана с осигуряване на кувьози за недоносените бебета. Когато правим нещо с добро намерение, цялата Вселена ни съдейства!

Благодарим на директорите и ученическите съвети на трите варненски училища! Специални благодарности към фирмата ЕТ "Димитър Михайлов" за изработването на прекрасните съоръжения!", сподели за медията ни Сали Светославов.



Още по темата: общо новини по темата: 43
30.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
02.11.2022 »
28.09.2022 »
04.07.2022 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-se-vklyuchi-za-poredna-godina-v-kampaniyata-Az-vyarvam-i-pomagam-973454
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.