Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лилия Христова: Всички градини във Варна работят при строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19
Автор: Пламена Николова 11:55 / 19.06.2020Коментари ()6243
© Varna24.bg
Към момента работят всички 51 общински детски градини в условията на строго спазване на мерките за работа в условията на COVID 19, съобщи за Varna24.bg Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. 

"Наблюдава се постепенно увеличаване на броя на децата в групите. При повече от 20 деца в група се създават условия за разделянето им в подгрупи в общото помещение и строг контрол на дезинфекция и всички санитарни изисквания.

При промяна на обстановката могат да се изготвят нови графици, които се съгласуват с родителите.

Класирането за първа група и яслените групи в детските градини ще бъде обявено до 17 ч. на 22-ри юни. Записването на класираните деца започва на 23 юни и приключва на 26 юни до 16:30 часа.

Важно е родителите да запишат децата в посочените срокове. В противен случай децата губят местата си и отпадат от класирането. Документите, които родителите следва да представят при записването са: лична карта за сверка, копие от акт за раждане на детето и документи, доказващи наличието на допълнителни критерии, съгласно Наредбата. Не е необходимо да се представя документ за адресна регистрация с изключение на случаите, в които адресът е променен след 10 май 2020 г. или родителят доказва уседналост с удостоверение за "история на адреса“.

По информация на дирекция "Здравеопазване“ в самостоятелните детски ясли за класиране на 22-ри юни са обявени 535 места за целодневен прием. Срокът за потвърждаване на приетите деца е от 23.06.2020 г. до 10.07.2020 г. при спазване на противоепидемичните мерки", обясни Лилия Христова.

Повече вижте във видеото!





https://www.varna24.bg/novini/varna/Liliya-Hristova-Vsichki-gradini-vuv-Varna-rabotyat-pri-strogo-spazvane-na-merkite-za-rabota-v-usloviyata-na-COVID-19-976925
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.