Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Домашен арест за 54-годишния Дончо от Варна, спипан да краде автомобил
Автор: Пламена Николова 17:07 / 09.09.2020Коментари ()2410
©
Съдът уважи искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение "Домашен арест“ на обвиняем за кражба на автомобил, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

54-годишният Дончо М. от днес е с мярка за неотклонение "Домашен арест“ с определение на Варненския районен съд, с което е било уважено искането на Районната прокуратура. Отказът на прокуратурата да поиска най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия за кражба на автомобил "Ауди“ – задържане под стража, е фактът, че 54-годишният мъж е на хемодиализа. Въпреки тежкото си заболяване, Дончо, който е добре известен на органите на МВР с богатото си криминално и съдебно минало, успял да открадне паркирания пред частен дом във Варна автомобил "Ауди“ на 4 срещу 5 септември тази година.

След като извършил престъплението по член 195, ал. 1, т. 4 и 12 от НК, обвиняемият сменил регистрационните табели на колата и я подготвил да я изведе извън Варна.  При задържането му от служители на ОД на МВР във Варна той се опитал да избяга с цел да се укрие. Задържан бил след преследване.

Определението на Варненския районен съд, с което е било уважено искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение "Домашен арест“, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Domashen-arest-za-54-godishniya-Doncho-ot-Varna-spipan-da-krade-avtomobil-999268
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.