Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
10 клана зад ромската мафия
Автор: Екип Varna24.bg 10:40 / 06.06.2015Коментари (4)2613
© Varna24.bg
10 ромски клана са си разпределили България. А събитията в Гърмен от последната седмица отново повдигнаха дебата за престъпността сред този етнос. Очевидно това е един от най-наболелите въпроси пред които е изправено обществото у нас.

Подробно проучване на вестника показа, че за една година българските роми генерират печалба от не по-малко от 700 млн. лева в България и в Европа.

Като оставим настрана фактът, че държавата и общините имат определена вина за изкуственото нагнетяване на проблема чрез преселване на големи групи ромско население по чисто електорални причини, не можем да пренебрегнем статистиката, която говори за сериозен ръст на престъпността в районите с преобладаващо ромско население.

За всички е ясно, че много от ромите у нас заработват от незаконни дейности, а по-лошото е, че значителна част от тях са добре организирани и покровителствани от клановете във всички краища на страната.

И така - от какво печелят циганите?

Ако се вярва на многобройните публикации за много от тях по време на прехода основното препитание се явяват кражбата, незаконната търговия, измамата, лихварството, джебчийството, злоупотребите с ДДС, фиктивното прехвърляне на фирми с огромни дългове, сутеньорството, организираната просия и дори поръчкови убийства и трафик на хора. През годините хората в различни краища пропищяха от действията на клановете, чиято основна дейност е съсредоточена в престъпния "отрасъл". За кратко време у нас

се появиха поне десет богати ромски фамилии, за които се твърди, че са основни играчи в престъпния свят.

През 2002 г. Зрънкови, ромски клан от Видин, се прочуха с жестоката вендета с фамилията Маркови. Тогава в махалата "Нов път" се развихри истинска кървава касапница. Наложи се изпращането на жандармерията с бронирана техника, която да ги премести в други части на страната. Говори се, че основният поминък на Зрънковите е лихварството, но са спечелили огромни суми и от схеми за източване на ДДС.

Според запознати общо в лихварството са ангажирани 300-400 души най-често от клановете на кардарашите, бургуджиите и по-богати представители на цоцоманите. Те изкарват годишно между 10 и 12 милиона лева.

Богатите ромски фамилии в гр. Левски са единствените, които нямат проблем с местното население. Въпреки че се занимават с трафик на деца и жени. През 2006 г. обаче те бяха арестувани в Италия при международната акция "Елвис", която разби канал за трафик на хора.

В истинска война се превърна конфликтът в Катуница през 2011 г. Убийството на местен младеж от представител на фамилията Рашкови, от която е цар Киро накара местното население да настоява за изгонването на ромския клан. Още в началото на 90-те най-могъщите цигански кланове в пазарджишкия квартал "Изток", на Фикри Яшар и Димитър Катранков създават държава в държавата. В така наречената махала "Токайто" под тяхна опека за кратко време изникват множество луксозни постройки.

Твърди се, че средствата за построяването им са натрупани от проституция и продажба на наркотици. В крайна сметка обаче, изненадващо държавата се намеси решително и пазарджишките барони бяха помлени от баретите на тогавашния шеф на МВР в града Арлин Антонов.

Източник: в. "168 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на t1960
премахни филтъра

0
 
 
циганските фамилии са бандитски организации по своята същност създадени още при векове , тяхната основна цел е забогатяване на гърба на хората чрез кражби , грабежи и убийства , източване на финансите на държавата чрез даване на подкупи в министерствата и фиктивно печелене на търгове за работа , която после се оказва че не са извършили но са взели парите . и така хем министъра сит хем Манго е прибрал парите . а държавата няма пари за нищо защото ги е дала на циганите . Същото е и фиктивно болните които получават пенсии , помощи за болни деца . С две думи без политици и цигани живота ни ще бъде по добър .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: