10 области са предупредени за опасно време в неделя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:57 / 24.06.2023
901
Жълт код за обилни валежи е обявен за 10 области от страната за 25 юни. Синоптиците съобщават, че атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. След полунощ явленията в повечето райони временно ще затихнат, но на отделни места в Централна и Западна България все още ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Утре въздушната маса над страната ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. 

На много места, главно в следобедните часове, ще има интензивни валежи от дъжд, гръмотевични бури и остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Югоизточна България, където ще се задържи почти без валеж, ще е умерен от североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°, по-високи в Горнотракийската низина, в София - около 26°. Жълт код за обилни валежи е обявен за 10 области. 

През нощта срещу понеделник валежи и гръмотевична дейност ще има в Централна Северна и Североизточна България и на места там се очакват значителни количества.

Над планините ще са развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни, а след обяд на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него температурите ще са понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево и топло. По-късно след обяд облачността ще се увеличи, във вечерните часове и през нощта срещу понеделник на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, предимно източен вятър. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).