11 души са задържани за схема за отнемане на леки автомобили

Автор: Теодора Патронова
Коментари (0)
14:52 / 17.07.2023
747
11 души са задържани за схема за отнемане на леки автомобили. Това съобщи пред журналисти главният инспектор Свилен Трифонов, началник сектор "Престъпления, свързани с МПС", предаде репортер на "Фокус".

"На 14 юли се проведе специализирана полицейска операция, насочена към противозаконните отнемания на МПС. Операцията стартира на територията на Областна дирекция на МВР - Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас

В хода на операцията непосредствено след извършвано противозаконно отнемане на лек автомобил "Инфинити" от курортен комплекс Слънчев бряг се пристъпи към задържане на лица, които бяха укрили в обособено депо на териториата на областна дирекция Сливен", съобщи той.

По думите му на място бяха задържани 6 лица, които в момента са разфасовали автомобили. Автомобилът "Инфинити" е бил намерен цял., а са били открити още три автомобила "Нисан".

"В един от хотелите в Слънчев бряг са задържани физическите извършители - още 3 лица. В тях при извършените следствени действия са открити специализирана техника, с която е извършена кражбата. Задържани са още две лица, които са отговаряли за логистиката", добави гл. инспектор Трифонов.

Той посочи, че съответните прокуратури са докладвани за престъпната група.

"Тази престъпна група действа на територията на страната от около месец. След разглобяването на автомобилите, частите се продават на пазара за части втора употреба", поясни Трифонов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер Роберт ...
Вицепремиерът Людмила Петкова ще е председател на Националния съв...
Отпускат спешно 39 млн. лева за заплатите на университетските пре...
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Премиерът Главчев на среща с "Прозрачност без граници": Ще провед...
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).