Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
12 области на страната са предупредени за утре!
Автор: Екип Varna24.bg 15:01 / 27.05.2022Коментари (0)674
©
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

В събота под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, въздушната маса ще е силно неустойчива. Още преди обяд над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

За 28 май е издаден оранжев и жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в 12 области в страната.

Жълт код за силен вятър е обявен за област Видин. За областите Монтана, Перник, София, Велико Търново и Русе е обявен жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Оранжев код за опасно време с интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки е обявен за областите София област, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово.

Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще бъде все още топло с максимални температури между 28°С и 33°С, но след пладне от северозапад ще започнат да се понижават.

През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°С-26°С. Температурата на морската вода е 13°С-19°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. След обяд на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра - около 21°С, на 2000 метра - около 13°С.

В неделя над Западна и Северна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, локално интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури и градушки.

Там и дневните температури ще се понижат значително, максималните ще са между 20°С и 25°С, а в югоизточната част от страната ще се задържат сравнително високи, до около 30°С. Вятърът ще е до умерен, временно ще стане от изток, по-късно през деня отново ще се ориентира от запад. 

В понеделник ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: