Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
12 области са с предупреждение за опасно време утре
Автор: Екип Varna24.bg 13:56 / 08.06.2022Коментари (0)762
©
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и в западните райони валежите ще продължат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи. Предимно ясно ще е над Централна Северна България. Ще духа слаб североизточен вятър. 

В четвъртък ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевична дейност, в югозападната половина от страната значителни по количество; има условия и за градушки. Почти без валежи ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните райони ще е до умерен, от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

За 9 юни е обявен жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в 12 области в страната. Предупреждението за опасно време е в сила за областите София-град, София област, Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие с краткотрайни валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 21°-23°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В петък и събота по преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще бъде с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури и значителни по количество валежи. Ще има и градушки. По-голяма е вероятността за интензивни явления в петък в Западна и Южна България, в събота - в цялата страна. Сумарните количества в отделни райони ще надхвърлят 50-80 mm, локално, главно в Родопската област - и над 100 mm. Вятърът ще е от изток-североизток, през първия ден в Северозападна България временно от северозапад, слаб до умерен. Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под 25°.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: