12 жалби блокират санирането на 90 блока, в които живеят 20 хил. души

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:25 / 29.04.2016
2151
12 жалби до Комисията за защита на конкуренцията, подадени в последните два дни, блокират санирането на близо 90 блока в Благоевград, в които живеят около 20 хил. души.

Жалбите са изпратени от фирми, участвали в обявените процедури по ЗОП, но загубили или отстранени, заради нередовни документи. Всички те обжалват решения на кмета Атанас Камбитов от 14 април за определяне на изпълнители на строително-монтажните работи. Тогава бяха определени фирмите, които ще санират 23 блока. За десетина от тях изгубилите строители са подали жалби до КЗК.

Една от фирмите пък, освен, че недоволства от отпадането от класирането за два блока на приключилата процедура, обжалва и цялата бъдеща процедура за определяне на изпълнител за други 73 жилищни кооперации. За тях търгът е насрочен за 31 май.

Блокирането на изпълнението на програмата за енергийна ефективност разгневи хиляди благоевградчани, които разбраха за това в петък.
Само преди дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова посочи града като шампион по саниране. По предварителните разчети до края на годината трябва да са санирани 90% от блоковете, които отговарят на изискванията.

"Започне ли отлагане на процедурата, това ще се проточи с месеци и вече губим надежда, че ще видим старите си блокове обновенин", коментираха ядосани жители на града.

През миналата година и в началото на тази бяха санирани първите 12 блока, като нямаше забележки по изпълнение на процедурата. Тя е идентична и за останалите над 100, които са на ход, заради това нямаме обяснение, но фирмите имат това право на обжалване и го използват, коментираха служители в общината.


Източник: 24 часа

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават
Изнудват бивш министър с порно
Уникални кадри над България
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Енергийният министър: Предоговарянето с "Боташ" няма да е лесно 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).