13-годишно дете е открито мъртво край "Бяла река", подробностите за инцидента са потресаващи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:24 / 30.07.2020
1923
13-годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент. Момчето управлявало мотопеда на баща си по черен път в близост до "Бяла река", подплашило кон и се удушило във въжето, с което животното било вързано.

45-годишен мъж, горски стражар в ДГС Карлово, е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че в близост до местността Бяла река - в землището на Калофер, е открил безжизненото тяло на дете.

13-годишното момче било с каска на главата, а на около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед "Априля". Според разследващите става дума за нещастен случай, при който детето - неправоспособен водач, се е оплело във въжето, с което животното било завързано за паша, и е паднало е от мотопеда.

Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка около врата му е причинила неговата смърт. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия са установени и задържани собственикът на коня и бащата на детето, който е собственик на мотопеда.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП - Карлово и с първото действие по разследването е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).