13 области са предупредени за лошо време

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 27.08.2018
1429
"Жълт" код е обявен за 13 области в Югозападна и Централна България за 27 август, понеделник. Предупреждението заради очаквани обилни валежи е в сила за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян, сочи справка на сайта на НИМХ към БАН.

Днес над западната половина на страната, а след обяд на отделни места и в източната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в западните и планинските райони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до умерен: в Западна България от северозапад с който ще нахлуе по-хладен въздух, а в източните райони ще бъде североизток. Максималните температури ще са от около 23° в западните райони, до 33° в източните. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).