14-годишният агресор, малтретирал момиче в Кубрат, е познат на полицията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:36 / 19.02.2020
1554
Както Varna24.bg съобщи, клип с брутална агресия между деца в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето, което по информация на Нова тв е със специални потребности и може би затова не успява изобщо да се защити.

Вчера този клип беше изпратен от десетки зрители, беше и многократно споделян в социалните мрежи. Директорът на Център за образователна подкрепа Добринка Добрева обясни за медията, че момичето се чувства здравословно добре, но има психическа травма. По думите ѝ детето е разтревожено от факта, че този случай ще се разчуе.

Директорът на СОУ "Христо Ботев" Росица Христова обясни, че тежкият инцидент е станал в неделя и потърпевшата не е споделила с никого за станалото. 

По думите на представителя на МВР в Разград Илияна Георгиева двете замесени момчета нямат навършени 14 г., а потърпевшата е 17-годишна. "Момчето, което е нанесло побоя, се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е трошил прозорци в местното СПТУ. Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия - предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози", заяви тя.

Според Христова клипът е заснет извън учебно време и територията на училището. Училищният психолог твърди, че момчето, извършило побоя, е във възраст, в която го интересува дали средата ще го приеме.

Директорът на ДСП - Кубрат Росица Калинова обясни, че родителите са тези, които заемат основно място в развитието на децата. Тя уточни, че институциите трябва да реагират в такива мменти. "Клипът потресе обществеността в града. Това дете копира семеен модел, но не познавам семействата им. Свикахме мултидисциплинарен екип, с който обсъдихме нашата реакция. Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно в риск, тъй като и останалите са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат", каза Калинова.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).