15-годишен келеш открадна кола и се блъсна в светофар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:20 / 25.09.2020
1196
15-годишен шуменец е задържан в полицейския арест след ПТП в светофар  при опит да избегне  полицейска проверка с краден автомобил, след като не спрял на стоп палка. Около 00:55 часа на 25 септември  на бул. “Славянски“, близо до пл. “Кристал“  в Шумен полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Рено "Лагуна“ с шуменска регистрация.

Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение в посока към пл. “България“. Автомобилът бил последван от екип на пътна полиция. На кръстовище, образувано от улиците "Станционна“ и бул. “Мадара“ водачът се блъснал в светофара. Той, и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието, и се опитали да се укрият.

Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им- водачът, 15-годишен шуменец, спътничката му -13-годишна от Шумен. Двамата са прегледани в МБАЛ- Шумен, не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, след като станало ясно, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. “Петър Берон“ в града.

Кражбата била заявена от 56-годишната му собственичката. След  произшествието освен по автомобила са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 346 ал. 1 от НК.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).