16-годишна сирийка у нас: Бежанците биха ви изколили и избили до крак, всички, без изключение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (45)
11:40 / 11.08.2016
3346
"Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!". Това твърди пред столичен всекидневник едно 16-годишно момиче. Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин. Амина не крие, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Тя говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка, което я различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.

Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа - но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

"Не бихме напуснали Сирия, но "Ислямска държава" ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове", смята момичето и въздъхва тежко.

Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. "Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.

А може и просто да не е жив", обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към "Ислямска държава". Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.

Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

"Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена.

Тъжно е, но е така - християните за тях са по-низша категория хора", казва още момичето.


Виж коментарите (45)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Синоптикът Петър Янков: Всички големи градове имат този проблем
Доброслав Димитров, БАСКОМ: Не смятам, че електронното гласуване ...
Главчев предупреди за изборите: Вчера разбрах за едно предизвикат...
Ивелина Рускова: Около 200 000 двойки в България се сблъскват с р...
Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си...
Радев: Всяка партия трябва да заяви защо иска властта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).