Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
17 години затвор за софиянеца, прегазил велосипедиста Евелин!
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 26.03.2019Коментари (0)1232
© Varna24.bg
Бургаският окръжен съд призна Владимир Колев за виновен за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков, предава Burgas24.bg. Софиянецът бе осъден на 17 години "лишаване от свобода“ при първоначален "общ“ режим на изтърпяване на наказанието. Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 години.

Окръжен съд – Бургас измени взетата мярка за неотклонение "Подписка“ спрямо Владимир Колев в "Задържане под стража“. Присъдата може да бъде обжалвана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок. Софиянецът допоследно отказваше да се признае за виновен и процесът срещу него се гледаше по общия ред. През цялото време, докато течаха разпити на свидетели и вещи лица, в Съдебната палата се събираха десетки приятели и познати на загиналия Евелин, които настояваха за справедливост.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Владимир Колев за виновен за това, че на 03.12.2017 г., около 12.20 ч., в  посока изхода от гр. Приморско, при управление на МПС - лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:

Чл. 15, ал.  1от  ЗДвП "На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента“; 

и чл. 21, ал. 1 от ЗДвП - "При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава скоростта“, като управлявайки автомобила със скорост от 94 км/ч. - превишена за населеното място, навлязъл в съседна пътна лента, предназначена за насрещно движещи се превозни средства и допуснал пътно-транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Евелин Дуков и по непредпазливост причинил смъртта му. Деянието е извършено в пияно състояние - 2,70 промила алкохол, като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: