18 г. затвор за мъжа, изнасилил с бухалка и убил доцент до Пловдив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:22 / 26.07.2021
1144
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е изменена присъда на Окръжен съд – Пловдив и е наложено наказание лишаване от свобода в размер на осемнадесет години на подсъдимия И. С.

Подсъдимият Илия Стоичков е признат за виновен от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.07.2018 г. до Пловдив умишлено е умъртвил друго лице по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, като и за това, че употребявайки сила и заплашване, е отнел движима вещ от пострадалия. Наложено му е било общо наказание в размер на двадесет години лишаване от свобода.

Пред Върховният касационен съд делото е започнало по жалба на подсъдимия, с която се иска отмяна на решението на апелативния съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг съдебен състав. Подадена е била и жалба от гражданския ищец и частен обвинител с твърдения, че наложеното от Апелативен съд – Пловдив наказание е несправедливо и занижено, като е поискано връщане на делото с указания за увеличаване на наложеното наказание.

Върховният касационен съд потвърждава решението на Апелативен съд – Пловдив. В мотивите си, върховните съдии посочват, че апелативният съд е анализирал внимателно, подробно и задълбочено всички доказателства, като при оценката им е подходил с нужната критичност и обективност, без да е налице тенденциозност или повърхностност.

Според ВКС, съдиите от апелативния съд са положили дължимите усилия, за да изяснят всички относими по делото факти, необходими за формиране на вътрешното им убеждение. Нещо повече, направени са допълнения и уточнения във връзка с установените от първата инстанция факти, като по този начин Апелативен съд – Пловдив правилно е приел, че на подсъдимия следва да се наложи наказание в размер на осемнадесет години.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Повече по темата четете тук!

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
23.11.2019 Проговори съпругата на изнасиления и убит доцент!
12.03.2019 Наследниците на жестоко изнасиления с бухалка и убит доцент поискаха 310 000 лева
14.02.2019 Изнасилвачът убиец на доцента с официална молба до съда
05.07.2018 Няма милост за Илия Стоичков след бруталната секс гавра с бухалка и убийството на доцента
05.07.2018 Прокурор: Убитият доцент е бил с разкъсан анален отвор!
05.07.2018 Убиецът на доцента мълчалив в съда
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).