18-годишна напушена девойка без книжка потроши три коли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 13.06.2022
765
18-годишна потроши имущество в село Сухаче, а на следващия ден катастрофира с противозаконно отнет автомобил в Червен бряг. Тя е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. На 10 юни около 23.20 часа в РУ- Червен бряг е получен сигнал от 59-годишна жителка на село Сухаче. Потърпевшата е заявила, че са счупени стъкла на прозорец на къщата ѝ.

На мястото е изпратен полицейски екип. На улицата в близост до посочения адрес е задържана 18-годишна от великотърновското село Страхилово. От проведените процесуално – следствени действия е установено, че с керамични тухли, намиращи се в двора на имота, тя е счупила прозорец на задна лява врата на лек автомобил "Хюндай“, собственост на тъжителката, а после е унищожила двоен стъклопакет на входна ПВЦ врата с размери 103 х 48 см.

Размерът на нанесени материални щети е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопрестъплението и е образувано досъдебно производство.

На 11 юни в 17,50 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Червен бряг на кръстовището на улиците "Отец Паисий“ и "П.Р. Славейков“. Местопроизшествието е запазено от служители на РУ – Червен бряг. От извършения оглед е установено, че 18-годишната жителка на село Страхилово, с противозаконно отнет "Фолксфаген Пасат“, е блъснала три паркирани автомобила.

Младата шофьорка е отнела автомобила минути преди катастрофата от улица "Яне Сандански“ в града. Ударените коли са "Опел Зафира“,  "Сеат Кордоба“ и "Пежо 406“. 

По автомобилите са нанесени значителни материални щети. От извършената проверка е изяснено, че тя няма шофьорска книжка. Проба с "Дрък чек-5000“ е показала, че управлява под въздействието на наркотични вещества /канабис/. Издаден  е талон за медицинско изследване.

18-годишната е отказала кръвна проба за употреба на наркотични вещества във ФСМП – Червен бряг. След катастрофата е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай. Това информират от пресцентъра на МВР Плевен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).