18-годишният дрифтаджия, който помете три момичета в Стара Загора, с две глоби за четири месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 03.10.2021
1686
Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора. Днес местни жители излязоха на нов протест срещу войната и жертвите на пътя. Причината е поредната тежка катастрофа, при която пострадаха три момичета, едното от които е с ампутиран крак. Недоволните искат да разберат защо шофьорът, обвинен за пътния инцидент, е бил задържан толкова късно, предава Нова тв.

"До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят", каза майката на най-тежко пострадалото момиче.

18-годишният младеж беше задържан вчера вечерта. Срещу него е образувано досъдебно производство. Това потвърдиха от прокуратурата за NOVA. 

По първоначална информация шофьорът с инициали Н. М. е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. 

В неделя на брифинг на прокуратурата стана ясно, че са разпитани 10 свидетеля. Иззет е автомобила, който е участвал в катастрофата. 

Задържаният е ученик. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче. 

"Непосредствено след получаване на информация в Районната прокуратура, че е започнало разследване, сме започнали да упражняваме ръководство и надзор над разследването и да даваме указания за извършване на конкретни процесуални-следствени действия. Определен е наблюдаващ прокурор", обясни районният прокурор Таня Димитрова.

За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява МПС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).