18 младежи получиха щастлива новина от ВМА

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:07 / 27.07.2022
518
18 младежи – 11 момичета и 7 момчета, са приети да се обучават по специалността "Военен лекар“. Това е шестият випуск, сформиран в резултат на тристранното сътрудничество между Военномедицинска академия (ВМА), Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Обявена е и допълнителна възможност за кандидатстване за резерви (мъже и жени) за специалността. Крайният срок за подаване на документи е 1 август 2022 г. (до 16.00 ч.), като кандидат-студентите трябва да го направят на e-mail: ksk@mu-varna.bg. Информация можете да получите и на тел. 052/677 060 или 052/677059.

Шестгодишното обучение за курсантите и в двата университета е безплатно, а след завършване получават две дипломи: магистър по "Медицина" и бакалавър по специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", както и гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военен лекар.

По време на следването им е осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, участия в научни форуми – таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. А след края на обучението – възможност за специализация във ВМА и повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).