Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
19-годишен е най-добрият млад шофьор на България
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 13.05.2018Коментари (0)2103
©
19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят в състезанието Най-добър млад шофьор на България. Финалът на състезанието се проведе този уикенд на пистата в с. Калояново, Пловдив, където 30-те финалисти преминаха през редица практически тестове, сред които смяна на спукана гума, оказване на първа помощ на пострадал и овладяване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка.

“Благодаря на Съюза на българските автомобилисти и на всички, които помогнаха за тази кампания - единствената, която насърчава младите шофьори да бъдат по-добри на пътя", заяви Андрей при награждаването.

Като част от етапите на състезанието Андрей показа на журито завидни познания както за правилата за движение по пътищата, така и за техническото състояние на автомобила. За да получи голямата награда - 1 година безплатно ползване на чисто нов автомобил, младият шофьор премина и през 2 изпита на шофьорските си умения. Първият включваше заобикаляне на препятствия и паркиране, а вторият - управление на автомобил при симулирани тежки атмосферни условия.

Вторият в класирането - Георги Ванков спечели комплект премиум гуми на стойност 1600 лева, а третият, Димитър Кърчев - безплатно гориво, достатъчно за цяла година.

Всички 30 финалисти бяха обявени за Посланици за пътна безопасност на СБА, като в рамките на годината заедно с тях ще бъдат проведени редица допълнителни събития, свързани с безопасността на пътищата.

Кампанията “Най-добър млад шофьор на България" се проведе за първи път през тази година. В първия кръг - онлайн тест се включиха над 3500 шофьори на възраст между 18 и 26 години. 30-те най-добри от тях, които нямат нарушения на пътя, бяха поканени да се включат във финалния етап.

Целта на кампанията е да популяризира темата за пътната безопасност сред младите шофьори, тъй като те са сред най-застрашените от войната по пътищата. По данни на Пътна полиция във всяко трето ПТП в България участва шофьор с до 2 години стаж.

Именно затова организаторите от СБА стартираха кампания за пътна безопасност сред младите шофьори, с която да поощрят онези млади водачи, които познават и спазват правилата за движение по пътищата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: