Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
19-годишен варненец е новият шампион на България по Въздушна китара
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 01.08.2014Коментари (0)589
©
19-годишният варненец Атанас Цветков със сценично име "Air Grinder" е новият шампион на България по Въздушна китара. Той ще представи страната ни на Световния финал в Оулу, Финландия от 27 до 30 август.

Националният финал, който се проведе снощи в софийския клуб Mixtape, бе закриващото състезание на втория български шампионат. Атанас се класира за него, след като спечели квалификационния кръг в родния си град Варна, по-рано през юли. Заключителната битка вчера той спечели с минималната разлика от една десета пред втория Иван "Air Zack" Милушев от Куртово Конаре. Миналогодишният национален шампион и девети в света, софиянецът Жоро "Фотото" Николов, се класира трети.

Председател на журито бе популярният радио продуцент и водещ Васил Върбанов. Магнетичната дива на инди-поп сцената Миленита бе единствената дама сред оценяващите. Останалите членове бяха Филип Филипов, китарист на група Войвода, писателят Богдан Русев и Петър Хераков, журналист и радио водещ.

Атанас е вторият българин, който ще се състезава на Световния финал. Надеждите са да успее да надмине миналогодишното представяне на "Фотото" и да се класира поне осми, а защо не и по-напред. Тази година в още няколко страни по света националните шампиони са на възраст 19-20 години, което показва, че новото поколение пробива успешно във Въздушната китара.

Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. Състезанията се провеждат в два кръга по една минута. В първи кръг всеки състезател изпълнява едноминутно парче, което е подготвил и тренирал предварително. Във втори кръг всички състезатели изпълняват едно и също непознато, едноминутно парче, за да може журито да ги оцени на еднакъв критерий способностите им за импровизация.

Препоръчително е сценичното поведение на участниците да имитира блестящо или да надминава безпощадно харизмата и динамиката в сценичното поведение на любимите им рок звезди. Обикновено има два вида участници - въздухари със сериозни намерения и въздухари, които идват просто да се забавляват. Журито оценява безпристрастно и двата вида с оценки от 4.0 до 6.0, като другите два критерия освен владеенето на сцената и публиката са убедително наподобяване на свирене на китара, и въздухарство - въплъщаване на духа и мисията на Въздушната китара.
Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Според идеологията на Въздушната китара, ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, настъпва световен мир, климатичните промени престават и всички злини изчезват.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: