Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
1xbet представя: Топ 10 на най-бързите сервиси в историята на тениса
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 07.05.2020Коментари (0)6908
©
Сервисът е безспорно един от ключовите компоненти в тениса. Много рядко можем да попаднем на успешен състезател, особено при мъжете, който да не разполага с добро сервиране. Благодарение на 1x bet, в тази статия ще ви представим класация с десетте най-бързи сервиса при мъжете на всички времена. Поне засега, никой не е сервирал по-бързо от тези десетима играчи.

Мариус Копил (Румъния) - 244 км/ч.

През 2016 година румънецът Мариус Копил успя да влезе в Топ 10 на най-бързите сервиси на всички времена. Копил, чието най-високо класиране в кариерата е под номер 59, успява да запише постижението си на турнира European Open. Румънският играч не е сред звездите на тениса, но определено този сервис е впечатляващ.

Йоахим Йохансон (Швеция), Фелисиано Лопес (Испания) - 244.6 км/ч.

Шведът Йоахим Йохансон и испанецът Фелисиано Лопес си поделят осмото място във вечната класация със сервис с бързина от 244.6 км/ч. Йохансон “изстрелва" топката по време на “Дейвис Къп" през 2004 година, докато Лопес го прави на турнира в Queen’s Club през 2014 година.

Анди Родик (САЩ), Милош Раонич (Канада) - 249.4 км/ч.

Анди Родик и Милош Раонич са тенисисти, добре известни с мощния си сервис. Родик дори успя да спечели титли от Големия шлем, благодарение на сервирането си, докато Раонич все още не е имал този шанс, въпреки репутацията си на страхотен талант. Анди Родик успя да запише сервис от 249.4 км/ч. по време на "Дейвис Къп" през 2004 година, докато Раонич прави същото на турнира SAP Open през 2012 година.

Иво Карлович (Хърватия), Йержи Янович (Полша) - 251 км/ч.

Стигаме и до двама европейци в Топ 4, които си поделят четвъртото място в класацията. Гигангът от Хърватия Иво Карлович и полякът Йержи Янович имат върхово постижение на сервис от 251 км/ч, което е впечатляващо. Карлович записва рекорда си по време на “Дейвис Къп" през 2011 година, а Янович - на турнира Pekao Szczecin Open година по-късно.

Джон Изнър (САЩ) - 253 км/ч.

Американската ракета е друг тенисист, отлично познат със силата на сервиса си. Това е и неговото най-голямо оръжие, без да омаловажаваме другите му качества. През 2016 година, отново на “Дейвис Къп", Изнър “стоварва" топката със скорост 253 км/ч. в полето на противника.

Албано Оливети (Франция) - 257.5 км/ч.

Стигаме и до втората позиция, където заварваме не особено известния французин Албано Оливети. През 2012 година обаче той прави нещо впечатляващо на турнира Trofeo Lame Perrel-Faip, биейки сервис със скорост от изумителните 257.5 км/ч. Както казахме обаче, Оливети не е особено успешен състезател. Най-доброто му класиране е под номер 161 в света през месец май 2014 година.

Сам Грот (Австралия) - 263 км/ч.

Стигаме и до настоящия рекордьор за най-бърз сервис в историята на тениса. Това е австралиецът Сам Грот, който през 2012 година изстрелва топката с 263 км/ч. на турнира в Бусан. Тук можем да кажем, че Грот също не е сред най-успешните играчи. Той има само две титли в кариерата си, а най-доброто му класиране в ранглистата на ATP е под номер 53 през лятото на 2015 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: