210 младежи ще станат самостоятелни с нова социална програма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 17.10.2022
613
210 младежи успешно ще  започнат самостоятелен живот след излизане от системата за социална грижа, предоставена от SOS детски селища, информират от пресцентъра на организацията. 

Това ще стане, благодаряние на нова социална услуга – "Подкрепа за независим и самостоятелен живот", която ще стартира от 24 октомври чрез  кампанията "Пощенска кутия за бъдеще", се казва в прессъобщението.

Чрез писмата на младежи, подкрепени от организацията чрез финансираната от дарители програма "Начало на самостоятелен живот“, кампанията апелира към гражданите да напишат "Писмо до министъра" с молба за въвеждане на новата социална услуга в подкрепа на всички младежи, напускащи алтернативна грижа.

Началото на новия проект ще бъде обявен на 20 октомври по време на 

Заключителна конференция по проект "Пътеки към свободата“, която ще

се проведе на 20 октомври 2022 г. от 10:00-16:00 часа в зала "Да Винчи", Гранд хотел "Милениум" в София.

По време на конференцията  ще се чуят мнението и посланията на младите хора, живели в алтернативна грижа, както и техният опит при започване на самостоятелен живот.

Отделна сесия ще бъде отделена на проблемите и предизвикателствата от гледната точка на подкрепящите специалисти.

Проектът се осъществява в продължение на 36 месеца с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд  "Активни граждани - България" в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Новата социална услуга подкрепя младежите чрез индивидуален пакет дейности в шест области:  продължаващо образование, устойчива заетост, редовен доход, осигурено жилище, грижа за здравето, отговорност към собственото благополучие и емоционална стабилност, се казва още в прессъобщението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Огромна тапа на АМ "Тракия" в посока София, колите се движат изкл...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Даниел Митов във Варна: Експериментите и "сглобките" трябва да пр...
Борисов честити Деня на храбростта
Прокурор се застъпи по дело срещу врачка, ето какво последва
Българи и гърци въртят чевермета до 65 минерални извора, музиката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).